Kolacje

Kolacje historyczne i romantyczne

Grzyby trzecie
Uwarzywszy grzyby dobrze, uwarzyć także cebulę dobrze, włożyć w to masła, słodkiej śmietany i grzyby włożyć, i przysmażyć z onym masłem i śmietaną.

Grzyby czwarte
Skrajawszy grzyby drobno, warzyć ze słoniną i z cebulą, potym śmietaną zalać i pieprzu wsypać.

(Zbiór dla kuchmistrza)

Kolacje historyczne cieszą się na naszym festiwalu ogromnym zainteresowaniem. W tym roku podczas wyjątkowych spotkań spotkamy się w restauracji Giuseppe, Chapter One Piotr Kwiatosz, w BelEtage IBB Grand Hotel Lublinianka oraz w restauracji Kulturalnej hotelu Arche. Każda z nich będzie inna, ale każda odbędzie się na najwyższym poziomie kulinarnym. Każda też będzie inspirować się „Zbiorem dla kuchmistrza”, niezwykłą, zawierającą ponad 1000 przepisów kulinarnych książką kucharską, której wydanie świętujemy podczas 13 edycji Europejskiego Festiwalu Smaku.