Lubelski kraft

Lubelski kraft na Europejskim Festiwalu Smaku
Podwórkowy festiwal piwa

Od garnka w domu po wielki kocioł w browarze. Piwna rewolucja w najlepszym lokalnym wydaniu. W samym sercu Starego Miasta, na magicznym podwórku przy ul. Złotej 2, które zwie się Sezon.

Browar Zakładowy, Browar Dziki Wschód i Browar Incognito. W ciągu dwóch dni (10-11 września) browary rzemieślnicze z lubelszczyzny zaprezentują swoje piwa na kilkunastu kranach. IPA, sour, stout, a może po prostu pils? W stylach będzie można przebierać. 

Ale to nie tylko świetna okazja do wychylenia kilku szklaneczek. Za kranami staną sami przedstawiciele browarów więc będzie można zapytać jak wyczarować rewolucyjne piwa, czy można je uwarzyć w domu i jak daleko od pomysłu do gotowej butelki.

Z jednego kranu popłynie także piwo festiwalowe. Tym razem Michał Pater, piwowar z Browaru Zakładowego wyczarował miłosny eliksir – lekko kwaśny trunek z porzeczkami, bo hasłem tegorocznej edycji Europejskiego Festiwalu Smaku jest Romantyczność. Powiew polskiego lata zamknięty w szklance.

Piwo to nieodłączny element zabawy, więc będzie także okazja do tańca przy znakomitej muzyce, która wypełni całe staromiejskie podwórko.